Tuesday, March 5, 2013

ALHAMDULILLAH, TERIMA KASIH YA ALLAH..

Salam & Selamat Sejahtera buat semua. Rasanya blog Fiqah ni dah berhabuk sangat2. Dah lama tak update.
Apepun, update kali ni ceritanya cukup menarik. 

Alhamdulillah, pada 8hb Februari 2013 adik Fiqah yang no.3 telah mengucap dua kalimah syahadah di PERKIM, Selangor. Syukur sangat2. Apa yang lebih mengembirakan, bila niat dia untuk memeluk agama Islam disokong 100% oleh family Fiqah, sama seperti masa Fiqah ingin memeluk Islam dulu. 
Terima Kasih Ya Allah.. Rasanya tak terungkap dengan kata2 kegembiraan Fiqah.

Actually adik Fiqah dah lama sangat ingin memeluk agama Islam, cuma mungkin seru nya sampai pada tahun 2013. Bila niat kita jujur, In Sha Allah, Allah akan permudahkan segalanya. Fiqah tak nafikan ada juga sesetengah pihak yang tak puas hati dengan pilihan Fiqah & jugak adik Fiqah. Even pada hari yang sama adik Fiqah convert pun kami dah terkena. Apabila ada sesetengah pihak yang dengan lantang suara menyuarakan rasa tak puas hati dengan pilihan kami. Yang tambah menyedihkan lagi bila, kata2 yang dikeluarkan di FB tu langsung tak memikirkan hati & perasaan parents Fiqah. 

Takpelah, bagi Fiqah and family, biarlah orang nak kata ape. Kami anggap ini sebagai dugaan buat kami. Pastinya ada hikmah disebalik setiap dugaan yang Allah berikan. Apa yang mampu kami lakukan, hanya terus berdoa agar dilembutkan hati mereka. Amin.

Oklah, nak share gambar sikit kat semua :P

 Perkenalkan, Nur Jessica Nyepit bt Abdullah :)
Gambar ni masa kami di PERKIM. 
Sisters :))
Yang baju hitam tu adik Fiqah yang no. 2.
Cantikkan adik Fiqah bila bertudung :)
Alhamdulillah, selepas je adik Fiqah mengucap dua kalimah syahadah, dia terus nekad untuk bertudung. 
Latest photo of my family. Love u all :))
Oppss, yang berbaju hitam sebelah adik Fiqah tu bakal tunangnya :)

Oklah, itu saja untuk kali ini. Ada masa, Fiqah akan update lagi iye. 

P/S: Ishhh...tengokla Fiqah ngan Hubby bukan main sibuk lagi..Sampai orang ambik gambar pun tak perasan. Hehe..

7 comments:

  1. alhamdulillah......sy doakan fiqah n adik fiqah kuat semangat untuk teruskan setiap dugaan yang Allah berikan....sabar itu indah kan???^_^

    ReplyDelete
  2. alhamdullillah...tahniah...semoga Allah memberkati semuanya

    cantiknya adik2 fiqah

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...Tahniah... Smg di bawah lindungan & rahmat Allah selalu...

    ReplyDelete
  4. lame fiqah x update.rindu

    alhamdulillah.syukur.
    xpe.korg btuah da bila fam sndiri sokong sepenuhnya.org2 luar tu biarlah.jgn amik pusing
    yg pnting keikhlasan kita pd allah,allah pasti menolong hamba nya k?

    ReplyDelete
  5. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah tahniah..
    salam perkenalan juga <3

    ReplyDelete